60 minut
Składniki:
50 dag szynki wieprzowej
1 cebula
1 ząbek czosnku
kilka kawałków papryki (może być marynowana)
2 szklanki rosołu (w razie braku rozpuszczamy kostkę rosołową w gotowanej wodzie)
Przyprawy:
1 łyżeczka słodkiej papryki
1 łyżeczka tymianku
1 łyżeczka imbiru
1 łyżeczka czosnku
szczypta chili
Przepis
Cebulę kroimy w talarki i podsmażamy z czosnkiem na rozgrzanym tłuszczu (delikatnie by nie przypalić, najlepiej nie odchodźcie). Dokładamy pokrojoną w kostkę wieprzowinę i podsmażamy chwilę mieszając od czasu do czasu. Zalewamy rosołkiem i dusimy przez godzinę (w połowie czasu wrzucamy przyprawy i warzywa). Gotowe.
Witaj Aniu. Nie wiedziałam nawet, że prowadzisz bloga. Super. Niezbyt lubię gotować, ale muszę :-) dlatego może wykorzystam twój przepis i zrobię na obiad pikantną wieprzowinę.
OdpowiedzUsuńWow, nie wiedziałam, że masz nowego bloga, super! :)
OdpowiedzUsuńwygląda przepysznie aż się głodna zrobiłam
OdpowiedzUsuńfajne danie. i jeszcze poczytać można w międzyczasie:))
OdpowiedzUsuńO, super, że masz nowy blog! I gratuluję ciąży! :)
OdpowiedzUsuńJa dopiero zaczynam myśleć o tym, by się zacząć starać o potomstwo... :)