wtorek, 2 lipca 2013

Pikantna wieprzowina

Czas wykonania:
  60 minut

Składniki: 
50 dag szynki wieprzowej
1 cebula
1 ząbek czosnku
kilka kawałków papryki (może być marynowana)
2 szklanki rosołu (w razie braku rozpuszczamy kostkę rosołową w gotowanej wodzie)

Przyprawy:
1 łyżeczka słodkiej papryki
1 łyżeczka tymianku
1 łyżeczka imbiru
1 łyżeczka czosnku
szczypta chili


Przepis
Cebulę kroimy w talarki i podsmażamy z czosnkiem na rozgrzanym tłuszczu (delikatnie by nie przypalić, najlepiej nie odchodźcie). Dokładamy pokrojoną w kostkę wieprzowinę i podsmażamy chwilę mieszając od czasu do czasu. Zalewamy rosołkiem i dusimy przez godzinę (w połowie czasu wrzucamy przyprawy i warzywa). Gotowe.